Lees voor

Overzicht actuele nieuwsberichten

Hier vind je een overzicht van recente nieuwsberichten.

Geen gevaar bij kerncentrale Lingen

In de Tubantia van donderdag 16-11 staat een bericht over een lek bij de kerncentrale in Lingen. Het betrof een lekkende leiding die vervangen wordt. Dit is regulier onderhoud. Er is geen sprake, ook niet geweest, van gevaar voor de gezondheid of de veiligheid. 

16-11-2017

Lees meer

Oefening in Wierden

In elke gemeente in Twente oefenen wij één keer per jaar de verschillende onderdelen van de crisisorganisatie. Op 9 november hielden we de oefening in Wierden in samenwerking met ProRail.

15-11-2017

Lees meer

Nog niet alle Twentenaren hebben jodiumtabletten ontvangen

Het ministerie van VWS (Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) is op 9 oktober 2017 begonnen met het verspreiden van jodiumtabletten aan bepaalde groepen mensen die tot 100 km rond een kernreactor wonen. Het verspreiden van jodiumtabletten is een voorzorgsmaatregel om kwetsbare groepen te beschermen tegen een mogelijk kernongeval. Nog niet heel Twente heeft de tabletten ontvangen.

24-10-2017

Lees meer

Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.