Natte voeten in verzorgingshuis door extreme regenbui

Margot Seip - bestuurder verzorgingshuis

Risicovol weer, daar krijgen we steeds vaker mee te maken. Margot Seip, bestuurder van verzorgingshuis Rosengaerde, weet er alles van. Op zondag 4 juli 2021 viel in een kort tijdsbestek zoveel regen, dat de appartementen in Rosengaerde onderliepen. Margot kan het zich nog goed herinneren: "Het water stroomde naar binnen en liep de hal in. Het water ging ook de kamers binnen." Margot had nooit verwacht dat het water zo vanaf de straat naar binnen zou kunnen lopen. "Het was onverwachts voor ons, ondanks dat er code oranje was afgegeven. Toch is de schade ons enorm meegevallen."

Het laminaat in de hal bleek goed bestand tegen het tijdelijke water. Wel had de wateroverlast gevolgen voor bewoners, die moesten verplaatst worden, naar delen van het zorgcentrum waar het wel droog gebleven was. Ook andere delen van Overijssel kregen de afgelopen jaren te maken met risicovol weer. Zo kreeg Nijverdal te maken met een windhoos. Voor Margot was het die zomer een surrealistisch beeld in Dalfsen. "Het is toch iets waar je geen rekening mee houdt."

Margot Seip

Snelle samenwerking

Medewerkers van Rosengaerde hebben met de hulp van familieleden van bewoners de appartementen snel kunnen schoonmaken. Daardoor konden alle bewoners van de Grote Oever de nacht gewoon doorbrengen in hun eigen appartement. Margot was blij met de snelle reactie van medewerkers: “Dankzij de snelle samenwerking van medewerkers met familieleden van bewoners hebben onze cliënten zo min mogelijk hinder ondervonden. Erg fijn om te zien dat we op elkaar kunnen rekenen!”

Dweilen in de hal van het verzorgingshuis

Extreem weer | Veilig in Overijssel

Tips? Laat het ons weten!

Ken of ben je zelf iemand met een interessant verhaal over jouw ervaringen met storm, een stroomstoring of hoe jij je voorbereid op een ramp of crisis? Stuur ons dan een bericht en we nemen contact met je op!

Stuur bericht