Nieuwe website!

Tijdens incidenten is het vaak lastig om in de wirwar van alle media (televisie, internet, sociale media) betrouwbare informatie te vinden. Vanaf nu kun je hiervoor op één plek terecht. Het platform Twente Veilig informeert inwoners en bedrijven van Twente bij grote incidenten, rampen en crises en geeft informatie over hoe je je zelf voor kunt bereiden op allerlei risico's.

Informeren

Op twenteveilig.nl vind je actuele informatie en updates over grote incidenten. Denk hierbij aan een grote brand midden in een woonwijk, een flinke stroomstoring of een groot verkeersongeval waarbij bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen vrijkomen. We geven informatie over wat er aan de hand is maar ook lees je instructies van de hulpdiensten, zoals bijvoorbeeld ‘sluit deuren en ramen’ of ‘drink geen water uit de kraan’. 

Wat kun je zelf doen?

Naast incidenten kun je op twenteveilig.nl ook informatie vinden over wat je zelf kunt doen om ervoor te zorgen dat je voorbereid bent op de meest voorkomende risico's. Zo is er informatie te vinden over het samenstellen van een noodpakket, lees je wat je kunt doen bij uitval van nutsvoorzieningen en leggen we uit wanneer je 112 belt en hoe een NL Alert werkt. 

Zie je een foutje of heb je tips? Laat het ons weten!

We hebben met veel enthousiasme gewerkt aan deze nieuwe website. Mis je toch zaken, zie je ergens een foutje of zijn dingen niet duidelijk? Geef het vooral aan! Je vindt onze contactgegevens op de contactpagina.

.