NL-Alert

Een NL-Alert krijg je alleen als er een incident bij jou in de buurt plaatsvindt. Je krijgt dan een bericht op je mobiele telefoon. In het NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kan vinden. Iedereen die in een gebied rondom een incident is, kan een NL-Alert ontvangen. Ook als je op doorreis bent of toevallig op bezoek bent in het gebied.

Zie of krijg je een NL-Alert? Volg dan altijd de instructies op, informeer anderen en help de mensen om je heen. Zo weten ook zij wat ze moeten doen.

Vragen over NL Alert

Ik was in de buurt van het incident, maar heb geen NL-Aert ontvangen. Hoe kan dat?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je het NL-Alert niet hebt ontvangen. Je ontvangt alleen een NL Alert als jouw mobiele telefoon contact heeft met een zendmast die een NL Alert uitzendt. Als je telefoon uit of op vliegtuigstand staat, krijg je geen NL Alert. Soms staat er een groot gebouw tussen jou en de zendmast die het bericht uitzendt, dan zoekt je telefoon contact met een zendmast verder weg, die misschien de NL Alert niet uitzend. Als je deze video kijkt, vind je nog meer redenen waarom je misschien geen NL Alert hebt ontvangen. 

Kan ik NL-Alert ontvangen als de mobiele telefoonnetwerken overbelast zijn?

Ja, NL-Alert op de mobiele telefoon werkt ook als het netwerk overbelast is. NL-Alert maakt namelijk gebruik van cell broadcast.