Op deze pagina vind je actuele informatie en updates over grote incidenten, rampen en crises. Denk hierbij aan een grote brand midden in een woonwijk, een flinke stroomstoring of een groot verkeersongeval waarbij bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen vrijkomen. 

We geven informatie over wat er aan de hand is maar ook lees je instructies van de hulpdiensten, zoals bijvoorbeeld ‘sluit deuren en ramen’ of ‘drink geen water uit de kraan’. 

Actuele meldingen

Er zijn geen actuele meldingen

Gesloten meldingen

08-09-2023 17:49 | GESLOTEN
Zeer grote brand Borne

In een loods aan de Steenbakkersweg in Borne heeft een felle brand gewoed. De industriebrand werd opgeschaald naar zeer grote brand. Bij de brand is asbest vrijgekomen. Het verspreidingsgebied is echter beperkt gebleven tot het terrein waar de loods stond. Verkenningseenheden hebben controles uitgevoerd in de woonwijk naast de loods en vonden daar geen asbesthoudend materiaal.

Bekijk volledige melding
31-08-2023 01:18 | GESLOTEN
Zeer grote brand Hengelo
Brand
Grip 1

Er heeft in de nacht van woensdag 30 op donderdag 31 augustus een zeer grote brand gewoed in een flatgebouw aan de Surinamestraat in Hengelo. Vermoedelijk ontstaan door een explosie. De hulpdiensten waren massaal ter plaatse en er is opgeschaald naar GRIP 1, om gecoördineerd de brand te bestrijden. 

Bekijk volledige melding
25-02-2023 15:45 | GESLOTEN
Brand woonzorglocatie Hoge Es in Nijverdal
Brand
Grip 1

Een brand in woonzorglocatie de Hoge Es te Nijverdal heeft op zaterdagmiddag 25 februari ervoor gezorgd dat het verzorgingstehuis moest worden ontruimd. 

Bekijk volledige melding
20-01-2023 21:13 | GESLOTEN
Zeer grote brand bedrijfsverzamelgebouw - Cesar Franckstraat in Almelo
Brand
Grip 1

De Brandweer Twente is om 21.08 uur gealarmeerd voor een brand aan de Casar Franckstraat in Almelo. Het gaat om een sportschool. Er komt flink wat rook vrij. Blijf uit de rook. Er zijn veel eenheden gealarmeerd, geef hulpdiensten de ruimte.

Bekijk volledige melding
Filter resultaten