Heb jij het testbericht van NL-Alert gehad?

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over noodsituaties. Op maandag 4 december heeft de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uitgezonden in heel Nederland. Zo kun je ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Je ontvangt NL-Alert op je mobiele telefoon, maar alleen als hij aanstaat! Let wel op: als je oordopjes of een koptelefoon gebruikt dan kan het NL-Alert luid binnenkomen.

Telefoon met NL-alert testbericht op het scherm

Het alarmmiddel NL-Alert waarschuwt en informeert over levens- en gezondheidsbedreigende situaties. Denk aan een brand op een industrieterrein of onverwacht noodweer. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kan vinden.

Voor het ontvangen van NL-Alert hoef je niets in te stellen op je mobiele telefoon. Het is gratis en anoniem. Je telefoonnummer blijft onbekend. NL-Alert werkt anders dan een sms. Je ontvangt NL-Alert ook als het mobiele netwerk overbelast is.

Vrouw heeft mobiele telefoon in haar hand en op de afbeelding is tekst te lezen: 'Laad 'm op en laat 'm aan.'

Geen NL-Alert ontvangen? Het kan voorkomen dat je een keer geen NL-Alert ontvangt. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn:

  • Je mobiele telefoon stond uit of op vliegtuigstand.
  • Je had tijdelijk geen bereik.
  • Je mobiele telefoon was niet verbonden met een zendmast die het NL-Alert uitzond.
  • Je telefoon was verbonden met een Belgische of Duitse zendmast omdat je vlak bij de grens was.
  • Je telefoon stond uit

Meer weten over NL-Alert? Lees dan verder op de pagina over NL-Alert.