19-01-2024 10:10 | GESLOTEN
Brand
Grip 1

Zeer grote brand - GRIP 1 Ossenboer Enschede

Aan de Ossenboer in Enschede heeft een explosie plaatsgevonden in een bedrijf. Een groot deel van het pand is ingestort. Er is opgeschaald naar GRIP 1 en zeer grote brand. Er zijn geen gewonden gevallen.

Laatst bijgewerkt:
04-02-2024 07:29
19-01-2024 11:04
Nieuwsbericht op website

Het afsluitende nieuwsbericht is geplaatst op de website van Brandweer Twente: Pand ontzet na explosie in Enschede - Brandweer

19-01-2024 10:19
Sein brandmeester gegeven

Het sein brandmeester is gegeven. We pakken de spullen in en gaan retour kazerne. Na een binnenverkenning met de drone zijn is geen brand- of rook meer te zien. 

19-01-2024 09:33
Stukken verbrand materiaal

Door de explosie is het gebouw ontzet en zijn brokstukken verspreid in de omgeving. Deze stukken zijn niet gevaarlijk, kun je oppakken en in de afvalcontainer gooien. 

verbrand materiaal
19-01-2024 09:29
Plastic geur te ruiken

Er komt geen rook meer vrij. Wel is een verbrande plastic geur te ruiken. 

19-01-2024 09:29
Brand is uit

De brand is uit. We doen nog een binnenverkenning met onze drone, om een completer beeld te krijgen. 

19-01-2024 08:54
Sorteergrijper helpt bij bluswerkzaamheden

De brandweer kan niet meer veilig het pand betreden om bluswerkzaamheden te verrichten. Om deze reden komt een sorteergrijper / kraan ter plaatse om gevelbeplating en delen van het pand te verwijderen zodat effectief geblust kan worden.

19-01-2024 08:47
Aanvoer van bluswater

Om over voldoende bluswater te beschikken zijn diverse tankwagen met bluswater ter plaatse. Ook wordt bluswater aangevoerd vanuit open water aan de Windmolenweg. Hiervoor de kruising Auke Vleerstraat Hendrik ter Kuilestraat afgesloten voor alle verkeer.

19-01-2024 08:39
Geen gewonden

Bij de explosie zijn geen gewonden gevallen. Alle werknemers hebben veilig en tijdig het pand kunnen verlaten. 

map
Blijf uit de rook
Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer daarom altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.
Kom niet naar de plaats van het incident
In jouw omgeving is een incident gaande, dit kan een brand zijn of een ongeval. Om dit incident goed te kunnen bestrijden, zijn veel hulpdiensten nodig en komen er veel voertuigen. Geef hulpdiensten de ruimte om hun werk goed te kunnen doen. Kom niet naar het incident toe!
Geef hulpdiensten de ruimte
In jouw omgeving is een incident gaande, dit kan een brand zijn of een ongeval. Om dit incident goed te kunnen bestrijden, zijn veel hulpdiensten nodig en komen er veel voertuigen. Geef hulpdiensten de ruimte om hun werk goed te kunnen doen. Kom niet naar het incident toe!
Metingen door de brandweer
De brandweer meet de concentratie aan gevaarlijke stoffen in de rook. Dit wordt gedaan op leefniveau: daar waar mensen en dieren leven. Zo kan bepaald worden of er gevaar is voor mens en dier.